#fd2105 url(/media/layout/trans.gif)
#d8d8d8 url(/media/layout/trans.gif)
#666 url(/media/layout/trans.gif)
url(/media/layout/tiled.gif)
url(/media/layout/tiled.png)
url(/media/layout/tiled3.jpg)
url(/media/layout/tiled2.jpg)
url(/media/layout/tiled1.jpg)
url(/media/layout/tiled.jpg)

Kermis 2014

2014-06-26 21:34:57 Maandagochtend 11 augustus 2014,
 
Terwijl een groot deel van de kermisvierders hun roes uitslapen, zijn de mensen van de Oranjestichting met de opruimwerkzaamheden van wederom een geslaagde kermis bezig. De mensen van cafe “Kraantje lek” zijn ook weer druk het cafe op orde te krijgen.
3 dagen feest maakt weer ruimte voor het “gewone” leven.
 
De eerste feestdag of eigenlijk avond werd afgelopen vrijdagavond gestart met de optocht van 7 wagens en 6 loopgroepen. Deze optocht dreigde even in het water te vallen door de hevige regenval, maar ondanks die regen bij de start, zijn we uiteindelijk droog van Rha naar Olburgen gelopen. Zowel langs de weg als ook in Olburgen hadden toch heel wat mensen deze regen getrotseerd om de optocht te aanschouwen.
 
Bij de wagens ging “De Olie Arabieren” van de Jongerengroep ook dit jaar weer met de jury- en publieksprijs aan de haal. De jury bestond dit jaar uit 3 afgevaardigden van onze sponsoren. Een goede 2e was “het Dwergenlied” en de 3e plaats ging naar het Roggeland met “Rooie Donders”.
 
Bij de loopgroepen waren de dames “De cup cakes “(ik wist wel dat je naar mijn cup keek) de favoriet van de jury. De 2e plek was voor Opa Nico met “ Ik loop mee voor spek en bonen”. De 3e plaats werd opgeëist door de familie Wammes met “De Olburgse Brandweer”. De aanmoedigingsprijs ging naar “De zwervers”van de familie Schipper/ Horsting.  
 
Het traditionele vogelschieten ging dit jaar om 11 uur van start en na 200?? schoten was Thea Lebbink de gelukkige schutterskoningin, voor haar alweer de 2e keer.
 
De kinderspelen waren wederom een succes en ook clown “Saartje” wist de allerkleinste te vermaken. Hierbij werd ze geholpen door 3 clowntjes in aantocht; Demi, Anke en Pien, die het sminken op zich hadden genomen.
 
s'Avonds werd en gefeest bij Kraantje Lek onder de begeleiding van Mig Buff tot in de late uurtjes.
 
Zondagochtend was er de brunch. Deze was in Oosterse stijl en daardoor bestond de maaltijd uit Bami, Nasi en andere Oosterse gerechten. De reacties waren goed. Veel complimenten gingen uit naar de aankleding, die wederom goed verzorgd was, waardoor de Oosterse sfeer goed naar voren kwam.
 
De zondagmiddag stond in het teken van de 6-kamp. 13 teams hadden zich opgemaakt om de 6 spellen te trotseren. De traditionele Waterbak deed het goed, maar ook het “Levend Darten” en de “Rodeovoetbal” hebben menig hilarisch moment gegeven. De overwinning ging dit jaar naar de Adelaars 2. Een goede 2e was de”Zorgenkindjes van Jansen” en de 3e plek was er voor”s André Roelofs taggen 2”.
 
Onder de begeleiding van “Duo Double L”werd de zondag feestelijk afgesloten.
Ondanks wat regenbuien kunnen we weer terugkijken op een