#fd2105 url(/media/layout/trans.gif)
#d8d8d8 url(/media/layout/trans.gif)
#666 url(/media/layout/trans.gif)
url(/media/layout/tiled.gif)
url(/media/layout/tiled.png)
url(/media/layout/tiled3.jpg)
url(/media/layout/tiled2.jpg)
url(/media/layout/tiled1.jpg)
url(/media/layout/tiled.jpg)

Kermis 2013

2013-07-28 16:01:30  Het jaarlijkse Oranjefeest te Olburgen en Rha heeft dit jaar weer plaats gevonden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Het festijn werd gekenmerkt door gemoedelijkheid en gezelligheid en was wederom zeker de moeite van het bezoeken waard.
 
Zo was er op vrijdagavond om 19.30 uur de feestelijke optocht met versierde wagens, fietsen en loopgroepen. De muziekvereniging Nieuw Leven uit Steenderen heeft voor de muzikale opluistering gezorgd. Zowel de jury als ook het publiek vond dat “Team Germany” de mooiste wagen had gemaakt. Bij de loopgroepen ging de eerste prijs naar “het Ferrari Team”. De aanmoedigingsprijs ging naar “Rha’s Vakmanschap” die al de week voor het feest volop reclame gemaakt had voor hun brouwsel. Na de optocht waren de kermisattracties geopend en werd er in zaal Steintjes nog volop gedanst onder begeleiding van Duo Double.
 
De zaterdagmorgen verliep anders dan gepland omdat een klein detail miste. Het materiaal (geweren en munitie) waren pas om 12.30 beschikbaar. Ondanks dat we daardoor pas om 13.00 van start konden met het Vogelschieten, werd het een gezellige middag gecombineerd met de kinderactiviteiten voor de jeugd van de basisschool. Met diverse leuke spellen en uiteraard Clowntje Louise zijn de kinderen weer uitstekend vermaakt.
 
De koning van 2013 is Eddy Baars geworden. Hij heeft hiermee voor de derde keer het koningsschap naar zich toe getrokken.
 
’s Avonds werd dit nog uitgebreid gevierd onder het genot van menig drankje en met de muziek van de formatie Storing.
 
Evenals vorig jaar werd de zondag geopend met een heerlijke brunch, dit jaar met een tropisch tintje. Kraantje lek was omgetoverd tot een Strandpaviljoen waar een fruitcocktail en andere lekkernijen werden geserveerd.
 
De middag stond in het teken van de Zeskamp, dat met 14 teams en veel toeschouwers weer druk bezocht is. Team “Comfabulators” mocht de wisselbeker in ontvangst nemen. Zij wisten nipt team met de naam “Een brief zonder spelfouten” achter zich te laten. De 3e prijs ging dit jaar naar “de Aadelaars 1”.
 
Ook dit jaar waren de weergoden ons goed gezind. Pas na de laatste ronde bij de Zeskamp is het gaan regenen. Al met al kunnen we dus wederom terugkijken op een geslaagd Oranjefeest 2013.